Tapahtumat

Tapahtumakalenteriin on kerätty kaikki Open Badge –merkkeihin liittyvät tapahtumat niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Voit ilmoittaa oman tapahtumasi mukaan osoitteeseen: info(at)badgefinland.fi

 • Fri
  24
  Nov
  2017
  Kello 9.00 - 12.00MOW, Pieni Roobertinkatu 9, Helsinki

  Badge Finland -verkoston tavoitteena on levittää tietoisuutta Open Badges –konseptista Suomessa ja edistää konseptin käyttöönottoa erilaisissa organisaatioissa. Badge Finland –verkoston kickoff-tapaamisessa on esitellä Badge Finland -verkoston toimintaa sekä pohtia yhdessä verkoston toimintaa eri näkökulmista.

  Lisätiedot: Tilaisuus on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen
  Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu 23.11. mennessä: https://tieke.fi/display/tapahtumia/Badge+Finland+-verkoston+kickoff

 • Fri
  01
  Dec
  2017
  Kello 9.00 - 16.00RSA House, Lontoo, Iso-Britannia (Durham Street Auditorium, 8 John Adam Street, London, WC2N 6EZ)

  It has never been more important to recognize, recruit, and retain talent in the workplace and digital credentials help us see people for who they are and who they could be.

  The first IMS Global Learning Consortium and Digitalme European Open Badges Summit will bring together high-profile employers, members of civil service, education and commercial product leaders to share, learn and discuss the technology, people and climate that make Open Badges work.

  Lisätiedot: Seminaarin hinta on 150 £ ja tilaisuus vaatii ennakkoilmoittautumisen
  Ilmoittautuminen: http://info.digitalme.co.uk/modernemployment

 • Thu
  01
  Feb
  2018
  kello 14.00-15.00Adobe Connect -huone, jonka linkki lähetetään ilmoittautuneille

  Badge Finland järjestää keväällä 2018 kolmen webinaarin sarjan liittyen Open Badge -merkkeihin.

  Ensimmäinen webinaari järjestetään helmikuussa, jolloin kerrotaan Badge Finland -verkoston toiminnasta. Webinaarin vetää Merja Sjöblom TIEKEstä ja webinaarin aikana on mahdollisuus kysyä verkoston toiminnasta ja tavoitteista.

  Webinaari on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen, jonka voi tehdä täällä.

 • Fri
  16
  Feb
  2018
  9.00 - 16.00Pääposti, Postimestari-kabinetti (Mannerheiminaukio 1 B, Helsinki)

  Open Badge Osaaja -workshop on tarkoitettu kaikille digitaalisista osaamismerkeistä (Open Badges) kiinnostuneille henkilöille, joilla ei ole aiempaa kokemusta tai on vähän kokemusta Open Badgeista. Kurssi sopii erilaisten organisaatioiden (oppilaitokset, järjestöt, yritykset) edustajille, jotka haluavat tutustua uuteen osaamisen tunnistamisen, tunnustamisen ja näyttämisen konseptiin. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osallistuja tuntee Open Badges -osaamismerkkien toimintaperiaatteet ja käyttömahdollisuudet sekä pystyy suunnittelemaan ja myöntämään merkkejä.

  Lisätiedot: Kurssi on ilmainen, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen
  Ilmoittautuminen: Tiedot päivitetään myöhemmin

 • Tue
  27
  Feb
  2018
  kello 16.00-17.00https://discendum.adobeconnect.com/obfacademy/

  Vuoden 2018 alussa Open Badge Factoryssa julkaistaan uusi ja odotettu ominaisuus nimeltä endorsement. Eric Rousselle kertoo lisää ominaisuudesta ja siitä, miten organisaatiot voivat kannattaa toisten organisaatioiden tekemiä merkkejä. Lisäksi kerrotaan miten ominaisuus tuo lisäarvoa sekä merkeille että organisaatioille.


 • Mon
  12
  Mar
  2018
  Sun
  01
  Apr
  2018
  Webinaarit maanantaisin kello 13.30 - 15.00Verkkokoulutus

  Open Badge Osaaja -peruskurssi on tarkoitettu kaikille digitaalisista osaamismerkeistä (Open Badges) kiinnostuneille henkilöille, joilla ei ole aiempaa kokemusta tai on vähän kokemusta Open Badgeista. Kurssi sopii erilaisten organisaatioiden (oppilaitokset, järjestöt, yritykset) edustajille, jotka haluavat tutustua uuteen osaamisen tunnistamisen, tunnustamisen ja näyttämisen konseptiin. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osallistuja tuntee Open Badges -osaamismerkkien toimintaperiaatteet ja käyttömahdollisuudet sekä pystyy suunnittelemaan ja myöntämään merkkejä.

  Lisätiedot: Kurssi on ilmainen, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen
  Ilmoittautuminen: Tiedot päivitetään myöhemmin

 • Thu
  15
  Mar
  2018
  kello 14.00-15.00Adobe Connect -huone, jonka linkki lähetetään ilmoittautuneille

  Badge Finland järjestää keväällä 2018 kolmen webinaarin sarjan liittyen Open Badge -merkkeihin.

  15.3. webinaarissa kuulemme HAMK:in esimerkkejä ja kokemuksia Open Badge -merkkien hyödyntämisestä henkilöstön osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa.

  Pyydämme webinaariin osallistuvia ilmoittautumaan mukaan etukäteen. Ilmoittautuminen onnistuu täällä.

  Webinaari on maksuton.

 • Tue
  20
  Mar
  2018
  Sun
  08
  Apr
  2018
  Webinaarit tiistaisin kello 13.30 - 15.00Verkkokoulutus

  Open Badge Osaaja -jatkokurssi on tarkoitettu henkilöille, joille Open Badge -konsepti on jo tuttu ja ensimmäiset merkit on jo suunniteltu ja myönnetty. Kurssin tavoitteena on sukeltaa syvemmälle merkkien tekemisen ja myöntämisen maailmaan ja samalla ottaa enemmän irti Open Badge Factory -ympäristöstä. Kurssilla tutustutaan mm. monikielisiin merkkeihin, metamerkkeihin ja merkkihakemuksiin.

  Lisätiedot: Kurssin hinta on 75 € + alv. Kurssi vaatii ennakkoilmoittautumisen.
  Ilmoittautuminen: Tiedot päivitetään myöhemmin

   

 • Wed
  11
  Apr
  2018
  kello 10.00-13.00ITK-konferenssi, hotelli Aulanko, Hämeenlinna

  Workshopissa esitellään Badge Finland -verkoston toimintaa sekä keskustelemme yhdessä siitä, miten toimintaa ja yhteistyötä tullaan kehittämään. Lisäksi osallistujat pääsevät kuulemaan erilaisia case-esityksiä aiheeseen liittyen; ketkä myöntävät merkkejä Suomessa, miten osaamismerkkejä hyödynnetään organisaation toiminnassa jne. Osallistujat suunnittelevat yhdessä myös Badge Finland -verkoston merkkejä.

  Ilmoittautuminen ITK-konferenssin sivuilla.

   

 • Fri
  04
  May
  2018
  8.30-9.30MOW Areena, Pieni Roobertinkatu 9, 00130 Helsinki

  Kartutamme osaamistamme opiskelujen yhteydessä, työpaikoilla, harrastuksissa, projekteissa ja monissa muissa yhteyksissä. Muodollisen koulutuksen ulkopuolella hankitulla osaamisella on vaarana jäädä pimentoon, ellei sitä ole jollakin tapaa sanoitettu ja kuvattu.

  Yritykset hakevat sisällöllisen täsmäosaamisen rinnalla yhä enemmän yleisiä kyvykkyyksiä. Ihmisiä, joilla on luovimistaitoja muuttuvassa ympäristössä. Taitoja, joita kehitämme muun tekemisen ohessa. Mikä eilen oli innovatiivista osaamista, voi tänään olla valtavirtaa. Huomisen työmarkkinoilla kaivataan osaamista, jolla eilen ei välttämättä ollut vielä edes nimeä.

  Digitaalisilla osaamismerkeillä voidaan tunnistaa ja tunnustaa osaamista, taitoja ja saavutuksia, joita hankimme elinikäisen oppimisen keinoin formaalin koulutuksen ulkopuolella.

  Aihetta avaamassa:

  Tulevaisuustaitojen tunnistaminen ja tunnustaminen osaamismerkeillä

  • neljäs teollinen vallankumous edellyttää uutta osaamista
  • osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen tulee olla helppoa

  Heli Karjalainen
  tuotepäällikkö
  Discendum Oy

  Case Granlund Consulting: Rakennusalan valmennukset

  • digitaalinen osaamismerkki valmennuksen todistuksena

  Piia Sormunen
  toimialajohtaja
  Granlund Consulting Oy

  Lue lisää TIEKEn sivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

 • Tue
  28
  Aug
  2018
  10.00-11.00Webinaari

  Puheenvuorossa esitellään vapaan sivistystyön kentällä Digipolku töihin- hankkeessa erityisesti maahanmuuttajille suunnattuja osaamismerkkejä. Hankkeen tavoitteena on opettaa työnhaussa ja opiskelussa vaadittavia digitaalisia perustaitoja maahanmuuttajille. Digitaalinen osaamismerkki on tätä päivää ja yksi merkittävä digitaalinen tapa näyttää osaamista. Digitaalisten osaamismerkkien kautta hankkeen digitaalisten taitojen ryhmien ohjaajat voivat näyttää ohjaustyössä saavuttamaansa osaamista, Digitaalisten taitojen ryhmän jäsenet voivat oman osaamismerkin kautta kertoa aktiivisesta osallistumisesta digitaalisten taitojen ryhmän toimintaan.

  Puheenvuoron pitää OK-Siviksestä Minna Pesonen, jolla on pitäaikainen kokemus osaamismerkkien parissa työskentelystä.

  Hankkeen verkkosivu https://www.ok-sivis.fi/hankkeet/digipolku-toihin/hankkeessa-tapahtuu.html

  Projektipäällikön näkökulmasta ylläpitämänäni blogi http://digipolkutoihin.blogspot.com/

  Pyydämme webinaariin osallistuvia ilmoittautumaan mukaan etukäteen täältä.

  Webinaari on maksuton.

 • Mon
  03
  Sep
  2018
  Sun
  23
  Sep
  2018
  Webinaarit maanantaisin 13.30-15.00Verkkokoulutus

  Open Badge Osaaja -peruskurssi on tarkoitettu kaikille digitaalisista osaamismerkeistä (Open Badges) kiinnostuneille henkilöille, joilla ei ole aiempaa kokemusta tai on vähän kokemusta Open Badgeista. Kurssi sopii erilaisten organisaatioiden (oppilaitokset, järjestöt, yritykset) edustajille, jotka haluavat tutustua uuteen osaamisen tunnistamisen, tunnustamisen ja näyttämisen konseptiin. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osallistuja tuntee Open Badges -osaamismerkkien toimintaperiaatteet ja käyttömahdollisuudet.

  Kurssin hinta: 50 € (+alv)

  Lisätietoja ja ilmoittautuminen (27.8.2018 mennessä)

 • Tue
  04
  Sep
  2018
  Sun
  23
  Sep
  2018
  Webinaarit tiistaisin 13.30-15.00Verkkokoulutus

  Open Badge Osaaja -jatkokurssi on tarkoitettu henkilöille, joille Open Badge -konsepti on jo tuttu ja ensimmäiset merkit on jo suunniteltu ja myönnetty. Kurssin tavoitteena on sukeltaa syvemmälle merkkien tekemisen ja myöntämisen maailmaan ja samalla ottaa enemmän irti Open Badge Factory -ympäristöstä. Kurssilla tutustutaan mm. monikielisiin merkkeihin, metamerkkeihin ja merkkihakemuksiin.

  Kurssin hinta: 75 € (+alv)

  Lisätiedot ja ilmoittautuminen (27.8.2018 mennessä)

 • Fri
  12
  Oct
  2018
  10.00-11.00Webinaari

  Suomessa yksi suurimmista ja merkittävimmistä osaamismerkkihankkeista on ollut Oppiminen Online, joka on uudenlainen tapa toteuttaa ammatillisen opetustoimen henkilöstö- ja täydennyskoulutusta pelillisessä muodossa. Webinaarissa kuullaan miten hanke lähti käyntiin, mitä sen aikana on opittu osaamismerkeistä ja miltä näyttää tulevaisuus.

  Puheenvuoron pitää Sanna Brauer, jolta on juuri valmistumassa aiheeseen liittyvä väitöskirja.

  Pyydämme webinaariin osallistuvia ilmoittautumaan mukaan etukäteen, ilmoittautumisen voi tehdä täältä.

  Webinaari on maksuton.

 • Wed
  24
  Oct
  2018
  Fri
  26
  Oct
  2018
  Pariisi, Ranska

  The 16th International Conference on Recognition, Trust, Identity and their technologies—Open Badges, ePortfolios, Social Networks and Blockchains.

  Lisätietoja tapahtumasta: https://epic.openrecognition.org/

   

   

 • Tue
  20
  Nov
  2018
  Tue
  04
  Dec
  2018
  Webinaarit tiistaisin 13.30-15.00Verkkokoulutus

  Open Badge Osaaja -peruskurssi on tarkoitettu kaikille digitaalisista osaamismerkeistä (Open Badges) kiinnostuneille henkilöille, joilla ei ole aiempaa kokemusta tai on vähän kokemusta Open Badgeista. Kurssi sopii erilaisten organisaatioiden (oppilaitokset, järjestöt, yritykset) edustajille, jotka haluavat tutustua uuteen osaamisen tunnistamisen, tunnustamisen ja näyttämisen konseptiin. Tavoitteena on, että kurssin jälkeen osallistuja tuntee Open Badges -osaamismerkkien toimintaperiaatteet ja käyttömahdollisuudet.

  Kurssin hinta: 50 € (+alv)

  Lisätietoja ja ilmoittautuminen (13.11.2018 mennessä)

 • Tue
  27
  Nov
  2018
  10.00-11.00Webinaari

  Badge Finland järjestää syksyllä 2018 webinaareja liittyen Open Badge -merkkeihin. 27.11. webinaarissa kuulemme Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) NouHätä-kampanjaan suunnittelemista merkeistä.

  Pyydämme webinaariin osallistuvia ilmoittautumaan mukaan etukäteen, ilmoittautumisen voi tehdä täältä.

  Webinaari on maksuton.

 • Fri
  14
  Dec
  2018
  8.00-12.00MOW (Pieni Roobertinkatu 9)

  Badge Finland -verkoston tapaaminen Helsingissä MOW:n tiloissa Punavuoressa.

  Ohjelma:

  8:30 Aamukahvit
  9:00 Tervetuloa: Merja Sjöblom, TIEKE
  9:10 Osaamismerkkien tulevaisuuden näkymät – terveisiä maailmalta: Eric Rousselle, Discendum
  9:30 Osaamismerkein ohjautuva oppiminen Tredussa: Ilona Sankkila, suunnittelija, Tampereen seudun ammattiopisto
  10:15 Kuka kissan hännän nostaa, ellei kissa itse? - Osaamismerkit hankkeissa: Sanna Sintonen, erikoissuunnittelija, e-oppiminen, Tampereen ammattikorkeakoulu
  11:00 TAUKO
  11:15 Verkostot, suosittelu ja jaetut osaamismerkit Open Badge Factoryssä:Heli Karjalainen, Discendum
  11:45 Keskustelua
  12:00 Tilaisuuden päätös

  Tilaisuus on Badge Finland -verkoston jäsenille ilmainen, muilta perimme 50 euroa + alv osallistumismaksun tilaisuuden kulujen kattamiseksi.

  Ilmoittautuminen

  Viimeinen ilmoittautumispäivä on 7.12.2018. Ilmoittaudu tapahtumaan tästä.

   

   

 • Thu
  24
  Jan
  2019
  14.00-15.00Webinaari

  Badge Finland järjestää keväällä 2019 webinaareja liittyen Open Badge -merkkeihin. Webinaarit ovat maksuttomia, mutta vaativat ilmoittautumisen.

  Kevään ensimmäisen webinaarin puhujana on Mari Varonen Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja hän kertoo eAMK-hankkeessa luoduista osaamismerkeistä.

  Pyydämme webinaariin osallistuvia ilmoittautumaan mukaan etukäteen alla olevan lomakkeen kautta. Ilmoittautumisvahvistus tulee sähköpostitse, jossa on mukana webinaarin linkki.

  Ilmoittautuminen on päättynyt.

 • Wed
  13
  Mar
  2019
  14.00-15.00Webinaari

  Badge Finland järjestää keväällä 2019 webinaareja liittyen Open Badge -merkkeihin. Webinaarit ovat maksuttomia, mutta vaativat ilmoittautumisen.

  Kevään toisessa webinaarissa Saija Heinonen Metropolia ammattikorkeakoulusta kertoo pelialan osaamismerkeistä. Osaamisen pelimerkit -projektin yhtenä tavoitteena oli luoda koko pelialan kattava, valtakunnallinen osaamismerkkijärjestelmä kaksivuotisen projektin aikana. Merkkejä suunniteltiini niin nuorille, alalle aikoville, kuin ammattilaistenkin käyttöön. Hanke on nyt hieman yli puolivälissä, tule kuulemaan missä merkkien osalta mennään ja mistä löytyivät suurimmat haasteet. Lisätietoja: https://pelimerkit.metropolia.fi

  Pyydämme webinaariin osallistuvia ilmoittautumaan mukaan etukäteen alla olevan lomakkeen kautta. Ilmoittautumisvahvistus tulee sähköpostitse, jossa on mukana webinaarin linkki.

  Ilmoittautuminen on päättynyt.

 • Thu
  09
  May
  2019
  14.00-15.00Webinaari

  Badge Finland järjestää keväällä 2019 webinaareja liittyen Open Badge -merkkeihin. Webinaarit ovat maksuttomia, mutta vaativat ilmoittautumisen.

  Kevään kolmannessa webinaarissa kuulemme yhteistyössä tehdyistä kielimerkeistä ja hankkeesta tulee meille kertomaan Johanna Jokinen Valkeakoski-opistosta.

  Pyydämme webinaariin osallistuvia ilmoittautumaan mukaan etukäteen alla olevan lomakkeen kautta. Ilmoittautumisvahvistus tulee sähköpostitse, jossa on mukana webinaarin linkki.

  Ilmoittautuminen on päättynyt.

 • Tue
  18
  Jun
  2019
  9.30-12.45Haaga-Helia (Ratapihantie 13, Helsinki)

   

  Badge Finland -verkostoitumistapahtuma Helsingissä. Ohjelma on englanninkielinen. Tilaisuudessa on puhujia Suomesta ja Ranskasta.

  Badge Finland network meeting in Helsinki. The event will host speakers from Finland and France. The program is in English.

  Program:

  9:30 Coffee
  10:00 Welcoming words: Jari Laukia| Director, School of Vocational Teacher Education | Haaga-Helia
  10:15 Badge Finland -network today: Merja Sjöblom | Accelerator of Digital Skills | TIEKE
  10:30 Putting the ecosystem first: the BOAT network in its early stages: Caroline Bélan-Ménagier | Head of International relation & Open Recognition strategies | Confederal University Leonardo da Vinci
  11:00 Open badges & NGO´s: Lotta Pakanen | specialist | Opintokeskus Sivis
  11:30 BREAK
  11:45 Improving Nordic non-formal adult education through Open Badges: Johanni Larjanko
  12:15 Vocational teacher education and the use of badges: Mika Saranpää | Education Manager, School of Vocational Teacher Education | Haaga-Helia
  12:45 Meeting ends

  Tilaisuus on ilmainen. / The event is free of charge.

  Ilmoittautuminen / Registration

  Ilmoittaudu tapahtumaan 11.6.2019 mennessä alla olevan lomakkeen kautta.

  Please register by June 11th 2019 with the form below.

  Ilmoittautuminen on päättynyt.

   

 • Tue
  03
  Sep
  2019
  14.00-15.00Webinaari

   

  Badge Finland jatkaa syksyllä 2019 Open Badge -merkkeihin liittyvää webinaarisarjaansa. Webinaarit ovat maksuttomia, mutta vaativat ilmoittautumisen.

  Syksyn ensimmäisessä webinaarissa kuulemme osaamismerkkien käytöstä OHO! -hankkeessa, josta tulee kertomaan projektipäällikkö Heli Antila Tampereen ammattikorkeakoulusta.

  Pyydämme webinaariin osallistuvia ilmoittautumaan mukaan etukäteen alla olevan lomakkeen kautta. Ilmoittautumisvahvistus tulee sähköpostitse, jossa on mukana webinaarin linkki.

  Ilmoittautuminen on päättynyt.

 • Wed
  11
  Sep
  2019
  Wed
  04
  Dec
  2019
  14.00-14.30Webinaari

  Ota osaamismerkeistä kaikki hyöty irti! Nyt sinulla on oiva mahdollisuus oppia, mitä ottaa huomioon osaamismerkkejä suunnitellessa ja luodessa, sekä miten osaamismerkkejä voi hyödyntää. eAMK järjestää syksyllä 2019 osaamismerkkiteemaisen webinaarisarjan, joka koostuu neljästä 30 minuuttia kestävästä webinaarista. Mukana on asiantuntijoita eri korkeakouluista ja niiden ulkopuoleltakin.

  Webinaarissa käsitellään seuraavia teemoja:

  Katso tarkemmat tiedot kunkin webinaarin linkistä.

 • Mon
  07
  Oct
  2019
  Mon
  28
  Oct
  2019
  13.00-14.00Webinaari

  Opintokeskus Sivis järjestää maksuttoman osaamismerkkikoulutuksen. Koulutus on kaikille avoin ja siihen kuuluu neljä webinaaria.

  Webinaarisarja perehdyttää digitaalisten osaamismerkkien suunnitteluun, luomiseen, myöntämiseen ja näyttämiseen. Webinaarisarjan aikana esitellään myös osaamismerkkityötä Suomessa ja maailmalla.

  Ohjelma:

  • webinaari   7.10. klo 13-14: Mikä on osaamismerkki?
  • webinaari 14.10. klo 13-14: Osaamismerkin luominen ja myöntäminen
  • webinaari 21.10. klo 13-14: Osaamismerkkien hallinnointi ja näyttäminen
  • webinaari 28.10. klo 13-14: Osaamismerkit maailmalla

  Katso tarkemmat tiedot ja ilmoittaudu täältä 30.9. mennessä.

 • Thu
  14
  Nov
  2019
  10.00-11.00Webinaari

   

  Tässä webinaarissa Työturvallisuuskeskuksen asiantuntijat Seija Moilanen ja Tuomas Wuorikoski tulevat kertomaan osaamismerkkien käytöstä Työturvallisuuskeskuksessa. Tervetuloa mukaan!

  Webinaarit ovat maksuttomia, mutta vaativat ilmoittautumisen. Pyydämme webinaariin osallistuvia ilmoittautumaan mukaan etukäteen alla olevan lomakkeen kautta. Ilmoittautumisvahvistus tulee sähköpostitse, jossa on mukana webinaarin linkki.

  Ilmoittautuminen on päättynyt.

 • Thu
  13
  Feb
  2020
  14:00 - 15:00Webinaari

  Tässä webinaarissa Tiina Rusanen Oulun ammattikorkeakoulusta kertoo elokuussa 2019 käynnistyneestä Osuvat taidot -hankkeesta. Hankkeessa rakentuu valtakunnallinen osaamismerkkijärjestelmä työelämässä ja opiskeluissa tarvittaville digitaidoille. Tiina avaa webinaarissa osaamismerkistön kriteerityötä ja osaamistavoitteita sekä kertoo ensimmäisten pilottien kokemuksista. Hankkeesta lisätietoa verkkosivuilta.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostina. Viestissä on mukana webinaarin linkki.

  Ilmoittautuminen on päättynyt.

 • Wed
  01
  Apr
  2020
  14:00 - 15:00Webinaari

  Tässä webinaarissa Jukka Orava Helsingin kaupungilta kertoo Edu.hel.fi osaamismerkeistä eli Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan osaamismerkeistä.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostina. Viestissä on mukana webinaarin linkki.

  Ilmoittautuminen on päättynyt.

 • Fri
  17
  Apr
  2020
  13:00 - 14:00Webinaari

  Webinaarissa Hanna Vuohelainen TIEKEstä avaa järjestödigikartoituksen tuloksia, mukaan lukien osaamismerkkien käyttö järjestöissä ja Lotta Pakanen Opintokeskus Siviksestä esittelee järjestöosaamisen todentamiseen soveltuvia osaamismerkkejä.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostina. Viestissä on mukana webinaarin linkki.

  Ilmoittautuminen on päättynyt.

 • Mon
  20
  Apr
  2020
  Mon
  25
  May
  2020
  14.00-15.00Webinaari

  Kiinnostavatko digitaaliset osaamismerkit? Haluaisitko oppia, miten merkkejä voi luoda ja myöntää sekä miten niitä voidaan jakaa eri palveluissa? Tule mukaan ilmaiselle verkkokurssille, jonka aikana rakennat organisaatiollesi osaamismerkkistrategian ja luot osaamismerkkejä.

  Jokainen kurssille osallistunut, jolla ei vielä ole Open Badge Factory -lisenssiä, saa Premium-lisenssin maksutta käyttöönsä 3kk:n ajaksi.

  Kouluttajina ja ohjaajina toimivat Lotta Pakanen (Opintokeskus Sivis) ja Eric Rousselle (Open Badge Factory oy). Verkkokurssi koostuu kolmesta osasta:

   

  1) Webinaari 20.4 klo 14-15 - Perusteet osaamismerkeistä: Mikä osaamismerkki on?

  Millaisia käyttötarkoituksia merkeillä on? Miksi myöntää osaamismerkki?

  Ohjattua työskentelyä verkko-oppimisympäristö Priimassa (tehtävänä osaamismerkkistrategian luominen omalle organisaatiolle)

   

  2) Webinaari 4.5 klo 14-15 - Perusteet Open Badge Factorysta (OBF) ja Open Badge Passportista (OBP)

  Mikä on OBF ja miten luon sinne merkin? Mikä on OBP ja miten jaan sieltä merkin/sivun profiilin?

  Ohjattua työskentelyä verkko-oppimisympäristö Priimassa (tehtävänä osaamismerkin/-merkkien luominen omalle organisaatiolle)

   

  3) Webinaari 25.5 klo 14-15.30 - Verkkokurssin tehtävien esittely

   

  Ilmoittautuminen 6.4. mennessätästä.

   

  Tervetuloa mukaan!

 • Thu
  14
  May
  2020
  14:00 - 15:00Webinaari

  Tässä webinaarissa Oona Haapakorpi Omniasta kertoo CORE - Cooking for the future -hankkeesta, jonka tavoitteena on tutkia ja visioida tulevaisuuden kokin tutkintoa. Hankkeessa on myös tutkittu kokin tulevaisuuden taitoja mm. digitaitojen osalta, ja hankkeessa myönnetäänkin osaamismerkkejä digitaalisista taidoista ja osaamisesta.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostina. Viestissä on mukana webinaarin linkki.

  Ilmoittautuminen on päättynyt.

 • Tue
  06
  Oct
  2020
  10:00 - 11:00Verkko

  Tässä webinaarissa verkkopedagogiikan kehittäjä Kari Honkonen esittelee DigiKeudan älykkäiden oppimisympäristön kehittämistyötä ja kertoo, miten digitaalisia osaamismerkkejä on hyödynnetty toiminnan kehittämisessä.

  DigiKeudaan voi tutustua osoitteessa https://www.keuda.fi/tietoa-keudasta/digi-keuda/

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostina. Webinaaria edeltävänä päivänä saat sähköpostiviestinä webinaarihuoneen osoitteen.

  Ilmoittautuminen on päättynyt.

 • Thu
  19
  Nov
  2020
  14:00 - 15:00Verkko

  Heikki Koponen ja Tuija Salminen Liikelaitos Otaviasta kertovat OKO! - osallisuus, kokemuksellisuus ja osaaminen näkyväksi -hankkeesta, jonka tavoitteena on rakentaa nuorten aikuisten lukiokoulutukseen oppimisen organisoimisen tapoja, jotka sitouttavat opiskeluun ja tarjoavat opiskelijalle välttämättömiä jatko-opinto- ja työelämävalmiuksia jo aikuislukio-opintojen aikana.

  Hankkeessa suunnitellaan, toteutetaan ja myönnetään myös digitaalisia osaamismerkkejä. Opiskelijat otetaan mukaan jo osaamismerkkien suunnittelutyöhön.

  Lisätietoja hankkeen verkkosivulta

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostina. Webinaaria edeltävänä päivänä saat sähköpostiviestinä webinaarihuoneen osoitteen.

  Ilmoittautuminen on päättynyt

 • Thu
  10
  Dec
  2020
  14:00 - 15:00Verkko

  The use of Open Badges in professional development of teachers is an extension to traditional teacher professional development initiatives. Existing teacher ICT Skills frameworks set a clear baseline for developing skills criteria and professional development goals for teachers globally. At the same time Badges support self-directed learning and micro certification through validation of existing skills.

  The objective of this research was to test the badging approach and further examine the triggers that lead to learning / teachers motivation to apply for badges. The research was conducted during a  project targeting a group of teachers in Rwanda during the spring of 2020 . The research covered a badge-driven teacher professional development process that focused on skills validation. Quantitative data collection was undertaken through surveys prior, during and after the project. The results show a positive perception of a badge driven professional development programme by the participants.

  Pete Stockley and Satu Järvinen will present the results of this research.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostina. Webinaaria edeltävänä päivänä saat sähköpostiviestinä webinaarihuoneen osoitteen.

  Ilmoittautuminen on päättynyt

 • Wed
  20
  Jan
  2021
  14:00 - 15:00Verkko

  Webinaarissa Laura Paronen esittelee Heinolan kansalaisopiston Badgeversen, joka vie pelaajan avaruudellisissa teemoissa digitaitoihin, inhimillisiin taitoihin sekä HeiMo -merkistöön, joka sisältää mm. kahvila- ja asiakaspalvelutyöskentelyä.

  Taustaksi voit tutustua Lauran bloggaukseen Badgeverse, vapaan sivistystyön villikortti.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostina. Webinaaria edeltävänä päivänä saat sähköpostiviestinä webinaarihuoneen osoitteen.

  Ilmoittautuminen on päättynyt

 • Tue
  16
  Feb
  2021
  14:00 - 14:45Verkko

  Tässä Badge Finland -webinaarissa Juha Kallanranta Kopiostosta avaa, miten tekijänoikeuspelien avulla voi helposti opiskella itse tai opastaa opiskelijat opiskelemaan kaikille tärkeitä tekijänoikeustaitoja. Näistä peleistä jokainen löytää itsellensä oikean vaihtoehdon!

  Ja mikä parasta, opitut tekijänoikeustaidot tunnustetaan Kopioston myöntämillä digitaalisilla osaamismerkeillä.

  Kopiraittila on Kopioston tuottama inspiroiva ja innostava pelillinen materiaali tekijänoikeuksien oppimiseen ja opettamiseen. Tutustu tarkemmin osoitteessa https://kopiraittila.fi/

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostina. Webinaaria edeltävänä päivänä saat sähköpostiviestinä webinaarihuoneen osoitteen.

  Ilmoittautuminen on päättynyt

 • Wed
  24
  Mar
  2021
  14:00 - 14:30Verkko

  Suomen Olympiakomitea järjestää ja tarjoaa paljon erilaista koulutustoimintaa niin seuratoimintaan kuin huippu-urheiluun liittyen. Tässä Badge Finland -webinaarissa Ulla Nykänen Suomen Olympiakomiteasta kertoo Urheiluseurakehittämisen osaamisohjelmasta. Ohjelman hyväksytysti suorittaneille myönnetään digitaaliset osaamismerkit.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostina. Webinaaria edeltävänä päivänä saat sähköpostiviestinä webinaarihuoneen osoitteen.

  Ilmoittautuminen on päättynyt

 • Wed
  21
  Apr
  2021
  14:00 - 15:00Verkko

  Lahdessa peruskoulujen opettajien digiosaaminen tehdään näkyväksi digitaalisten osaamismerkkien avulla. Vuoden 2020 lopussa yli 700 opettajaa oli jo vastaanottanut osaamismerkkejä digitaalisesta osaamisestaan.

  Badge Finland -webinaarissa digitaalisen kehityksen projektipäällikkö Mira Mämmi kertoo yhdessä tutoropettajien Minna Ahonen (Kärpäsen peruskoulu) ja Suvi Rantalainen (Kukkasen peruskoulu) kanssa millä osaamisalueilla ja miten digiosaamista näytetään. Lisäksi kuulemme ajankohtaista tietoa myönnettyjen merkkien ja niiden vastaanottajien määristä.

  Voit katsoa lyhyen esittelyvideon Lahden kaupungin perusopetuksen osaamismerkeistä.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostina. Webinaaria edeltävänä päivänä saat sähköpostiviestinä webinaarihuoneen osoitteen.

  Ilmoittautuminen on päättynyt

 • Mon
  10
  May
  2021
  Mon
  24
  May
  2021
  14.00-15.00Webinaari

  Kiinnostavatko digitaaliset osaamismerkit? Haluaisitko oppia, miten merkkejä voidaan luoda ja myöntää sekä miten niitä voidaan jakaa eri palveluissa? Tule mukaan ilmaiselle verkkokurssille, jonka aikana rakennat organisaatiollesi osaamismerkkistrategian ja luot organisaatiollesi osaamismerkin/-merkkejä.

  Kouluttajana toimii Lotta Pakanen (Opintokeskus Sivis).

  Ohjelma

  1) Perusteet osaamismerkeistä: Mikä osaamismerkki on? Millaisia käyttötarkoituksia merkeillä on? Miksi myöntää osaamismerkki?

  • Webinaari 10.5.21 klo 14-15
  • Webinaarin tukena toimii materiaali ja siihen liittyvät tehtävät verkko-oppimisympäristö Priimassa.

  2) Perusteet Open Badge Factorystä (OBF) ja Open Badge Passportista (OBP): Mikä on OBF ja miten luon sinne merkin? Mikä on OBP ja miten jaan sieltä merkin/sivun/profiilin?

  • Webinaari 17.5.21 klo 14-15
  • Webinaarin tukena toimii materiaali ja siihen liittyvät tehtävät verkko-oppimisympäristö Priimassa.

  3) Verkkokurssin tehtävien esittely

  • Webinaari 24.5.21 klo 14-15.30.

  Koulutus on avoin kaikille. Tervetuloa mukaan!

  Ilmoittautuminen 3.5.21 mennessätästä.

 • Tue
  25
  May
  2021
  14:00 - 15:00Verkko

  Osaamismerkeistä iloa oppimiseen!

  • Osaamismerkit Luksiassa

  Webinaarissa Tiina Vesanen, Marianne Seppä ja Terhi Matikainen kertovat, miten Luksiassa, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymässä on hyödynnetty osaamismerkein ohjautuvaa oppimista eri kohderyhmillä.

  • Opiskelijat – osaamisen tunnistaminen YTO-opinnoissa
  • Opettajat – osaamismerkit ja flipped learning
  • Henkilöstö – osaamismerkit henkilöstön kehittymisen tukena
  • Työpaikkaohjaajat – osaaminen näkyväksi osaamismerkeillä

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostina. Webinaaria edeltävänä päivänä saat sähköpostiviestinä webinaarihuoneen osoitteen.

  Ilmoittautuminen on päättynyt

 • Thu
  09
  Sep
  2021
  Thu
  07
  Oct
  2021
  14:00 - 15:00Verkko

  Osuvat taidot -hankkeessa kehitetään valtakunnallista osaamismerkkijärjestelmää työelämässä ja opiskeluissa tarvittaville digitaidoille. Osallistu webinaarisarjan yhteen tai useampaan webinaariin, niin kuulet kehittämistyön kokemuksia ja tuloksia.

  Webinaarisarja toteutetaan joka torstai 9.9. alkaen:

  • 9.9. klo 14–15: Miksi osaamismerkit? Osuvat taidot -merkistön esittely: Sanna Brauer | Oamk
  • 16.9. klo 14–15: Pilottikokemuksia ammatillisista oppilaitoksista. Miten analytiikka palvelee merkkityössä? Henry Paananen | Hamk, Hanna-Maija Rantamäki | Sedu, Valtteri Huhtahaara | OSAO ja Taru Koivisto | Kiipulan ammattiopisto
  • 23.9. klo 14–15: Pilottikokemuksia digituen verkostolta ja Ahjolan kansalaisopistosta: Mirva Gullman | Digi- ja väestötietovirasto ja Irma Silvennoinen | Ahjolan Setlementti
  • 30.9. klo 14–15: Osaamismerkkijärjestelmän kehittäminen: Sanna Brauer | Oamk
  • 7.10. klo 14–15: Miten Osuvat taidot -osaamismerkistöä hallinnoidaan ja kehitetään? Miten organisaatio saa oikeudet myöntää merkkejä? Merja Sjöblom | TIEKE

  Webinaarisarja on maksuton ja webinaarit tallennetaan. Tallenteet julkaistaan Osuvat taidot -Youtube-kanavalla.

  Ilmoittautuminen TIEKEn sivuilla >>

 • Tue
  26
  Oct
  2021
  14:00 - 14:45Verkko

  Webinaarissa Anssi Rinta-Rahko ja Hanna Viljanen Veikkaus Oy:stä kertovat miten digitaalisia osaamismerkkejä käytetään Veikkauksella ja minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia merkkeihin liittyen on.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat sähköpostiin ilmoittautumisvahvistuksen, jossa on mukana osallistumislinkki webinaariin.

  Ilmoittautuminen on päättynyt

 • Tue
  23
  Nov
  2021
  14:00 - 15:00Verkko

  Webinaarissa Sari Laiho ja Jani Peltola Aikuiskoulutus Taitajasta esittelevät Ohjaus, opinnollistaminen ja osaamismerkit - Oikeus osata kaikille -hanketta. Hankkeessa rakennetaan polku ammatilliseen koulutukseen ja työelämään kehittämällä ammatillisen koulutuksen opinto- ja uraohjauksen toimintamallia sekä parantamalla ohjauksen laatua. Hankkeen tuloksena otetaan käyttöön osaamismerkkijärjestelmä opinnollistamisen ja aiemmin hankitun osaamisen tunnustamisen työkaluksi.

  Lisätietoa hankkeesta löytyy verkkosivuilta.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari ovat maksuton. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat sähköpostiin ilmoittautumisvahvistuksen, jossa on mukana osallistumislinkki webinaariin.

  Ilmoittautuminen on päättynyt

 • Wed
  12
  Jan
  2022
  14:00 - 15:00Verkko

  Päijät-Hämeen tutoropettajaverkoston laatima laaja-alaisen osaamisen osaamismerkistö on luotu Päijät-Hämeen kuntien sivistystoimenjohtajien päätöksen mukaisesti seudullisen tutoropettajaverkoston kanssa.

  Päijät-Hämeen koulujen opetushenkilöstölle luodun osaamismerkistön avulla kouluilla oppivan yhteisön jäsenet voivat kehittää ja jakaa osaamistaan sekä edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Osaamismerkistö mahdollistaa jatkuvaa oppimista ja luo yhteisöllisyyttä opetushenkilöstön ja oppilaiden välille.

  Webinaarissa Hanna-Maria Partanen Päijät-Hämeen sivistyspalveluiden seudullisesta kehittämisestä esittelee seudun laaja-alaisen osaamisen osaamismerkistöä. Lisätietoa Päijät-Hämeen tutoropettajaverkosto -hankkeesta ja osaamismerkeistä löytyy verkkosivuilta

  Tervetuloa mukaan! Webinaari on maksuton ja se tallennetaan. Tallenne julkaistaan TIEKEn Youtube-kanavan Badge Finland -soittolistalla.

  Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat sähköpostiin ilmoittautumisvahvistuksen, jossa on mukana osallistumislinkki webinaariin.

  Ilmoittautuminen on päättynyt

 • Wed
  09
  Mar
  2022
  10:00 - 10:45Verkko

  Tässä Badge Finland -verkoston maksuttomassa webinaarissa Monica Sandberg ja Katri Ventus kertovat osaamismerkkien käytöstä FiTech verkostoyliopiston verkkokursseilla.

  FITech tarjoaa maksuttomia yliopistokursseja aikuisopiskelijoille sekä tutkinto-opiskelijoille. Tutustu tarjontaan fitech.io/fi/

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Tue
  22
  Mar
  2022
  14:00 - 15:00Verkko

  Tässä maksuttomassa Badge Finland -webinaarissa Tuija Buure ja Heli Thomander Metropoliasta kertomavat osaamismerkkien erilaisista käyttötavoista ammattikorkeakoulutuissa. Esimerkkeinä mm. henkilökunnan digitaitojen todentaminen osaamismerkkien avulla sekä SotePeda-hanke ja sen osaamismerkit.

  SotePeda-hankkeessa oli mukana 24 suomalaista korkeakoulua ja laaja sote-alan verkosto. Lisätietoja: sotepeda247.fi

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Thu
  19
  May
  2022
  14:00 - 15:00Verkko

  Tässä maksuttomassa Badge Finland -webinaarissa Merja Soosalu, Silja Huuhtanen ja Liisa Viitanen Helsingin seudun ympäristöpalveluista (HSY) kertovat miten osaamismerkit palvelevat organisaatiota henkilökunnan osaamisen todentamisessa ja kehittämisessä.

  Kuulemme taustat osaamismerkkien käyttöönotolle, miten digiosaamisen liittyvä osaamismerkistö toteutettiin ja miten osaamismerkit on jalkautettu henkilökunnan käyttöön.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Thu
  25
  Aug
  2022
  13:00 - 14:00Verkko

  Tässä Nuorisoalan osaamiskeskus Kentaurin webinaarissa esittellän osaamismerkkisarja nuorille vapaaehtoistoimijoille ja julkistetaan lopputulokset selvityksestä, jossa on tarkasteltu kansalaisjärjestöjen kokemuksia erityisesti nuorille suunnattujen osaamismerkkien käytöstä. Lisäksi webinaarissa aiheena järjestöjen käyttöön luodut osallisuusmittarit.

  Nuorten vapaaehtoisten osaamismerkkien käyttöönottoon voi paneutua lähemmin työpajassa samana päivänä klo 14.30-15.30.

  Lisätiedot ja ilmoittautuminen >>

  Webinaariin ilmoittautuneet saavat muistutuksen ja linkit suoraan sähköpostiinsa ennen tapahtumaa.

 • Tue
  06
  Sep
  2022
  1:00 pmVerkko

  Digitaitomerkistön kouluttajakoulutus tukee opettajien ja kouluttajien toimintaa Digitaitojen osaamismerkkien parissa. Kouluttajakoulutuksen suorittaa jokainen henkilö, joka organisaatiossa arvioi saapuvia digitaito-osaamismerkkihakemuksia.

  Koulutus sisältää kolme tunnin mittaista webinaaria, joista voi ilmoittautua yhteen tai useampaan. Webinaarien aikataulut ja aiheet:

  • tiistai 6.9.2022 klo 13 – 14: Digitaaliset osaamismerkit
  • tiistai 6.9. klo 14 – 15: Osaamismerkkiohjelmistot OBF ja OBP
  • keskiviikko 7.9. klo 13 – 14: Osuvat taidot -arvioija

  Kouluttajakoulutuksen osaaminen todennetaan osaamismerkkihakemusten avulla. Jokaisella kolmella aiheella on oma merkkihakemus. Kun kaikki kolme merkkiä on suoritettu hyväksytysti, saa henkilö Osaamismerkkiosaajan koontimerkin. Tämän jälkeen henkilö on valmis arvioimaan Digitaitojen osaamismerkkien hakemuksia.

  Lisätiedot ja ilmoittautuminen >>

  Ilmoittautumisvahvistuksessa saat linkin koulutuksen Zoom-ympäristöön.

  Tutustu tarkemmin Digitaitomerkistöön.

 • Thu
  22
  Sep
  2022
  15:00 - 16:00Verkko

  OAMK on kehittämässä yhdessä muiden kanssa osaamismerkkejä kestävän matkailun teemasta. Tavoitteena on tukea matkailualalle kouluttautuneiden ja kentällä toimivien työllisyyttä ja osaamisen tunnistamista ja tunnustamista. Tule kuuntelemaan, miten osaamismerkistön rakentaminen etenee ja miten osaamismerkit voivat tukea jatkuvaa oppimista!

  Matkailun osaamismerkeistä kertoo Lotta Pakanen | Oulun ammattikorkeakoulu / Ammatillisen opettajankoulutuksen yksikkö

  Webinaari on maksuton.

  Ilmoittaudu mukaan tästä >>

 • Wed
  26
  Oct
  2022
  14:00 - 15:00Verkko

  Tässä webinaarissa Nina Eskola-Salin | TAMK, Ammatillinen opettajakorkeakoulu kertoo TYKKY-hankkeessa tehdystä selvityksestä ja osaamismerkkien kehittämisestä työpaikalla järjestettävään koulutukseen ja työelämäosaamiseen liittyen.

  Webinaarissa kuullaan hankkeessa tehdystä selvityksestä, jossa kartoitettiin koulutuksen järjestäjien ajatuksia ja kokemuksia osaamismerkkien hyödyntämisestä ammatillisella toisella asteella. Selvityksessä kartoitettiin osaamismerkkien hyödyntämistä sekä opiskelijoiden, opetus- ja ohjaushenkilöstön että työpaikkaohjaajien osaamisen tunnustamisessa ja kehittämisessä.

  Lisäksi kuullaan hankkeessa kehitettävästä työpaikkaohjaajan osaamismerkistöstä ja työelämäosaamisen merkittämisestä sekä keskustellaan yhdessä näihin teemoihin liittyvistä ajatuksista ja kokemuksista.

  Webinaari on maksuton.

  Ilmoittaudu mukaan tästä >>

 • Thu
  24
  Nov
  2022
  15:00 - 16:00Verkko

  Tässä Badge Finland -webinaarissa Merja Sjöblom | TIEKE kertoo, miten osaamismerkkejä voidaan hyödyntää entistä monipuolisemmin.

  Osaamismerkin metatietojen avulla osaaminen ja osaamismerkin myöntäjä on helppo tarkistaa, jolloin merkkiin sisältyvä osaaminen on aidosti tunnistettua ja tunnustettua. Tarkistus onnistuu riippumatta siitä, onko merkki jaettu linkkinä tai vaikkapa LinkedIn sertifikaattina.

  Osaamismerkkitoimijat voivat verkostoitua ja suositella yhteistyökumppaneitaan. Samoin yksittäisiä osaamismerkkejä voivat suositella niin merkkien suorittajat kuin muut toimijat.

  Osaamismerkkejä kannattaa myös kehittää ja hyödyntää yhteistyöverkostoissa. Merkkien pinottavuus mahdollistaa sen, että yhden toimijan kehittämiä merkkejä voidaan hyödyntää osana jotakin toista osaamismerkistöä.

  Webinaari on maksuton.

  Ilmoittaudu mukaan tästä >>

 • Tue
  17
  Jan
  2023
  14:00 - 15:00Verkko

  Tule kuulemaan osaamismerkkien käytöstä hankekoulutuksessa. Työelämän digitaidot kuntoon -hanketiimi kertoo tekemästään työstä ja kokemuksista. Työelämän digitaidot kuntoon -hankkeen tavoitteena on vahvistaa työikäisten ihmisten digitaalisia taitoja, jotta heidän arjessa, työssä ja/tai opinnoissa osaaminen vahvistuu.

  Digiperustaitokoulutusten suunnittelussa hyödynnetään Kaikkien-mallia ja Valtakunnallista digitaitojen osaamismerkistöä. Käytännön koulutusten lisäksi hankkeessa luodaan digiperustaitojen koulutusmalli ja koulutuksen tukimateriaali kaikkien käytettäväksi.

  Opintokeskus SiviksenKvs-säätiö, Etelä-Helsingin kansalaisopiston ja Marttaliiton neljän Marttapiirin yhteishanke toteutetaan aikavälillä lokakuu 2021 ja elokuu 2023. Siviksen koordinoiman hankkeen rahoittajana on Euroopan sosiaalirahasto (ESR). Tämä REACT-EU-hanke rahoitetaan osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

  Digitaidot kuuluvat kaikkien arkeen – opitaan yhdessä!

  Webinaari on maksuton.

  Ilmoittaudu mukaan tästä >>

 • Tue
  21
  Feb
  2023
  15:00 - 16:00Verkko

  Suomalaisella Open Badge Factory -alustalla on 10 vuoden ajan myönnetty noin 2 miljoona osaamismerkkiä Suomessa ja ulkomailla. OBF in alusta lähtien tehnyt asiakkaiden kanssa tiivistä yhteistyötä ja kehittäneet Open Badge Factoryssa ja Open Badge Passportissa asiakkaiden tarpeita tukevia ominaisuuksia. Alustan toimittajana OBF:yllä onkin mahdollisuus nähdä isossa mittakaavassa miten osaamismerkkejä käytetään Suomessa ja ulkomailla.

  Tässä webinaarissa Eric Rousselle, Open Badge Factoryn toimitusjohtaja, kertoo alan kehityksestä, vakiintuneista käyttötavoista ja uusista trendeistä. Hän myös esittelee OBF:n ja OBP:n tuotekehitysstrategiat.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Tue
  28
  Feb
  2023
  9:00 amVerkko

  How can we acquire know-how in schools about interdisciplinary and complex subjects like climate? Could we at the same time repair the schools to be more climate-friendly and sustainable: structure, teaching and attitudes.

  In this webinar you will hear about our Open Badge Factory -climate badges that are made for students and organisations to show and acquire climate know-how – and not just any know-how. We wanted to concentrate on the community level climate action instead of individual or global action. We’ll need all levels of action, but the community level is both efficient and hopeful, especially in schools. That’s why we created the Repair Manual for Carbon-Neutral Schools.

  The badges are a great way to show a student’s already existing know-how for example from NGO’s that they can show in schools too. Or they can use our exercises with full of action and power of change. We have also badges for the whole school community to show the schools commitment and skills in climate action. The school community can plan their vision of a carbon-neutral future, map their emissions and choose the best route for them. Together their plan their road map for a carbon-neutral future.

  These badges were made in a project called Climate Upper Secondary Schools (Ilmastolukiot) in Finland and they have been tested in pilot schools for over a  year now. Join the webinar and listen how climate action can be a common goal for different school subjects and a useful and practical thing to so in schools. Together we can build a better future.

  Speaker : Paula Ratava
  Advisory teacher for sustainable future
  Project coordinator
  City of Oulu

  This webinar is free for anyone to join - sign up here>>

 • Wed
  19
  Apr
  2023
  Wed
  17
  May
  2023
  Verkko

  Tule mukaan ilmaiseen webinaarisarjaan kuulemaan, mitä digitaaliset osaamismerkit ovat ja miten ne voidaan ottaa käyttöön organisaatiossasi. Kuulet ajankohtaisesta kehitystyöstä ja saat opastusta osaamismerkkien luomiseen ja hyödyntämiseen osana osaamisen kehittymisen prosesseja. Webinaarisarja on avoin kaikille!

  1. Osaamismerkit Suomessa ja maailmalla (19.4. klo 14.00 – 15.00)
   Webinaarissa tutustutaan digitaalisiin osaamismerkkeihin ja niihin liittyvään ajankohtaiseen kansalliseen ja kansainväliseen kehitystyöhön ja hyviin käytäntöihin.
  2. Osaamismerkit organisaation toiminnassa (26.4. klo 14.00 – 15.00)
   Webinaarin näkökulmana ovat osaamismerkit osana organisaation strategiaa ja prosesseja. Webinaarissa tutustutaan osaamismerkkien käyttötarkoituksiin ja niiden mahdollisuuksiin osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen tukena.
  3. Osaamismerkin ja -merkistön luominen (3.5. klo 14.00 – 15.00)
   Webinaarissa käydään läpi yksittäisten osaamismerkkien ja laajempien osaamismerkistöjen luomisen pedagoginen ja tekninen prosessi Open Badge Factoryn tarjoamilla työkaluilla.
  4. Osaamismerkit mukana matkassa (17.5. klo 14.00 – 15.00)
   Webinaarissa annetaan vinkkejä osaamismerkin hyödyntämiseen ja jakamiseen osaamismerkin saajan näkökulmasta.  Webinaarissa tutustutaan myös erilaisiin ohjauksellisiin ja vuorovaikutuksellisiin työkaluihin Open Badge Passportissa.

  Puhujat:

  • Lotta Pakanen, KM, lehtori, Oulun ammatillinen opettajakorkeakoulu
  • Eric Rousselle, Toimitusjohtaja, Open Badge Factory

  Koulutuksen kaikkiin webinaareihin osallistuneille myönnetään osaamismerkki. Lisäksi rekisteröityneet osallistujat, jotka haluavat kokeilla Open Badge Factoryn käyttöä, saavat yhden kuukausi lisää ilmaiseen kokeiluaikaan (eli 3 kk).

  Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan >>

 • Wed
  19
  Apr
  2023
  10:00 - 13:00Aulanko, Hämeenlinna

  Osaamismerkit yleistyvät jatkuvan oppimisen teemojen noustua yhä laajempaan tietoisuuteen oppilaitoksissa, järjestöissä ja yrityksissä. Ne kasvattavat suosiotaan motivoivana ja kustannustehokkaana tapana tunnistaa ja tunnustaa eri tavoin opinnoissa, työssä ja vapaa-ajalla hankittua osaamista.

  ITK-workshopissa tutustutaan yhdessä osaamismerkkeihin, osaamismerkein ohjautuvaan oppimiseen ja osaamisen arviointiin sekä suunnitellaan yksilö- tai ryhmätyönä vähintään yksi osaamismerkki.

  Workshopissa suunnitellaan osaamismerkkejä omalle organisaatiolle tai verkostolle. Samalla keskustellaan osaamisperusteisuudesta, osaamisen näyttämisen tavoista ja arvioinnista. Teemme yhdessä merkkien vaatimusmäärittelyä sekä suunnittelemme myöntämisperusteita ja arviointia.

  Sinulla voi olla jo valmis idea osaamismerkiksi tai voimme ideoida osaamismerkkejä yhdessä. Voit tulla mukaan myös ilman aiempaa kokemusta osaamismerkeistä.

  Voit halutessasi tutustua Open Badge Factoryyn ja ottaa käyttöön ilmaisversion jo ennen työpajaan osallistumista. Voit myös kartoittaa olemassa olevia osaamismerkkejä rekisteröitymällä maksuttomaan Open Badge Passporttiin, johon omatkin osaamismerkit kerätään.

  Workshopin tavoitteet

  • saada yleiskuva osaamismerkkien käytöstä osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa
  • hahmottaa osaamismerkein ohjautuvan oppimisen pääperiaatteita
  • ymmärtää osaamismerkin rakenne, osaamisen osoittamisen tapoja ja osaamisen arvioinnin käytänteitä

  Workshopin sisältö

  • Johdanto osaamismerkkeihin ja osaamismerkkiohjelmistoihin
  • Osaamismerkkien ideointi ja työstäminen
  • Osaamisen näyttämisen tavat ja osaamisen arviointi
  • Tulosten jakaminen ja keskustelu

  Kohderyhmä

  Workshoppiin ovat tervetulleita kaikki osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta kiinnostuneet henkilöt.

  Ilmoittaudu workshopiin tästä>>

  Workshop on osallistujille maksuton.

 • Thu
  27
  Apr
  2023
  14:00 - 15:00 Verkko

  Tässä webinaarissa Antti Kallunki KSAK Oy / Koillis-Suomen Aikuiskoulutuksesta esittelee meille Digiarki hallintaan -hanketta, jossa keskitytään opiskelijoiden, koulutuksiin hakeutujien, työttömien työnhakijoiden ja työelämän ulkopuolella olevien sekä opetus- ja ohjaushenkilöstön digitaitojen kehittämiseen aina arjen taidoista, opinnoissa ja työelämässä tarvittaviin taitoihin.

  Kuulemme myös, miten digitaitojen kehittämisessä hyödynnetään osaamismerkkejä ja miten DVV:n hallinnoimat Digituen osaamismerkit liittyvät hankkeen toimintaan.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari on maksuton ja se tallennetaan. Tallenne julkaistaan TIEKEn Youtube-kanavan Badge Finland -soittolistalla.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Wed
  03
  May
  2023
  klo 13 alkaenVerkko

  Haluatko hyvän kuvan digitaalisista osaamismerkeistä? Haluatko perehtyä osaamismerkkiohjelmiston käyttöön? Oletko kiinnostunut myös osaamismerkkien myöntämistavoista ja arvioinnista? Jos vastasit yhteenkin "kyllä", osallistu maksuttomaan kouluttajakoulutukseen.

  Koulutus sisältää kolme tunnin mittaista webinaaria, joista voit osallistua yhteen tai useampaan. Jokaisen osion jälkeen sinun on mahdollista hakea osaamismerkkiä ko. webinaarin aihekokonaisuudesta. Jos suoritat kaikki kolme webinaaria hyväksytysti, saat Osaamismerkkiosaajan koontimerkin.

  • keskiviikko 3.5.2023 klo 13 – 14: Digitaaliset osaamismerkit
  • keskiviikko 3.5.2023 klo 14 – 15: Osaamismerkkiohjelmistot OBF ja OBP
  • torstai 4.5.2023 klo 13 – 14: Digitaitomerkistön arvioija

  Kouluttajakoulutus järjestetään verkkokoulutuksena Zoomissa.

 • Wed
  23
  Aug
  2023
  2:00 pmVerkko

  Webinaarissa Virpi Markkanen ja Ville Särkelä Opintokeskus Siviksestä ja Nina Hjelt KVS-säätiöstä kertovat, miten Työelämän digitaidot kuntoon -hankkeessa kehitettiin digitaitoihin liittyvää opetusta ja oppimateriaalia. Kaikkien-malli on pedagogisena mallina koulutuksessa ja koulutuksilla pyritään oppijoiden arjen parantamiseen. Ville Särkelä jatkaa -hankkeen työn jalkauttamista järjestöihin Digitaidoilla parempaan työelämään -hankkeessa. Osaamisen osoittamisessa ja arvioinnissa hyödynnettiin valtakunnallista Digitaitojen osaamismerkistöä, jonka käyttökokemuksista kuulemme myös.

  Hankkeesta lisää verkkosivuilla: https://www.ok-sivis.fi/hankkeet/tyoelaman-digitaidot-kuntoon-digiyhteiskunnassa-parjaamisen-koulutusmalli.html

  Kaikkien mallin digikouluttajan aineistoon voit tutustua täällä: https://kaikkienmalli.fi/digikouluttajalle/

  Tervetuloa mukaan! Webinaari on maksuton ja se tallennetaan. Tallenne julkaistaan TIEKEn Youtube-kanavan Badge Finland -soittolistalla.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Tue
  24
  Oct
  2023
  2:00 pmVerkko

  Tässä webinaarissa Maija Rimpiläinen ja Mari Salovaara Kehitysvammatuki 57 ry:stä kertovat Hetkittäin-hankkeesta, jonka tavoitteena on lisätä ikääntyneiden ja muistisairaiden kehitysvammaisten ihmisten hyvinvointia.

  Kolmivuotisen hankkeen tuloksena syntyy webinaarisarja ”Ikääntyminen ja muistisairaudet kehitysvammaisilla ihmisillä” ja Aistityön opas. Valmennuksen sisällöistä rakennetaan kolme digitaalista osaamismerkkiä, joiden avulla voi todentaa osaamistaan kehitysvammaisten ihmisten muistityössä.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari on maksuton ja se tallennetaan. Tallenne julkaistaan TIEKEn Youtube-kanavan Badge Finland -soittolistalla.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Wed
  29
  Nov
  2023
  3:00 pmVerkko

  Tässä Badge Finland -webinaarissa kuulemme kansainvälisestä EduSTA-hankkeesta (Academy for Sustainable Future Educators), jossa määritellään erityisesti ammatillisten opettajien käytännöllisiä kestävyysosaamisia, toteutetaan ja pilotoidaan osaamismerkkijärjestelmä sekä sitä tukevia osaamisperustaisia opintoja, oppimisympäristöjä ja oppimateriaaleja.

  Webinaarissa Eveliina Asikainen, Sanna Ruhalahti ja Hanna Teräs Tampereen ammattikorkeakoulusta kertovat opettajien kestävyyskompetensseista ja niiden kehittämisestä sekä osaamismerkkijärjestelmän toteuttamisesta. Kuulemme myös käytännön kokemuksia ja tuloksia hankkeen matkalta.

  Hankkeesta lisää verkkosivuilla

  Tervetuloa mukaan! Webinaari on maksuton. Tallenne julkaistaan TIEKEn Youtube-kanavan Badge Finland -soittolistalla.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Wed
  24
  Jan
  2024
  2:00 pmVerkko

  Opi, miten saat parhaan hyödyn digitaalisista osaamismerkeistä merkkien myöntäjänä tai niiden suorittajana. Näytämme miten tehdä yhteistyötä muiden merkkejä myöntävien tahojen kanssa jaettujen, linkitettyjen tai pinottujen merkkien avulla sekä miten toimijoiden ja merkkien suosittelu nostaa niiden arvoa. Kerromme myös miten oman osaamispassin voi rakentaa entistä houkuttelevammaksi lisäämällä todisteita, pyytämällä suositteluita ja jakamalla merkkejä.

  Webinaarissa käytämme esimerkkinä Digitaitojen osaamismerkistöä, mutta toimenpiteet ovat sovellettavissa mihin tahansa osaamismerkistöön.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari on maksuton. Tallenne julkaistaan TIEKEn Youtube-kanavan Badge Finland -soittolistalla.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Wed
  06
  Mar
  2024
  2:00 pmVerkko

  Työturvallisuuskeskus on vuosia tunnistanut tärkeitä työturvallisuuteen ja työhyvinvointiin liittyviä osaamisia, yhtenä esimerkkinä Työhyvinvointikortti.

  Seija Moilanen ja Tuomas Wuorikoski kertovat meille Työturvallisuuskeskuksen matkasta osaamismerkkien maailmaan. Mitä kaikkea osallistumis- ja osaamismerkkien avulla tunnistetaan ja miten osaamista arvioidaan tällä hetkellä. Entä mitä on suunnitteilla?

  Tervetuloa mukaan! Webinaari on maksuton.

  Tallenne julkaistaan TIEKEn Youtube-kanavan Badge Finland -soittolistalla.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Wed
  10
  Apr
  2024
  Wed
  05
  Jun
  2024
  Verkko

  Tervetuloa mukaan ilmaiseen webinaarisarjaan, jossa kerrotaan, mitä digitaaliset osaamismerkit ovat ja miten ne voidaan ottaa käyttöön organisaatioissa. Kuulet ajankohtaisesta kehitystyöstä ja saat opastusta osaamismerkkien luomiseen ja hyödyntämiseen osana osaamisen kehittymisen prosesseja. Webinaarisarja on avoin kaikille!

  Webinaarisarjan aiheet ja aikataulu:

  1. Osaamismerkit NYT 10.4. klo 14.00–14.30
  2. Mikä osaamismerkki on? 17.4. klo 14.00-14.30
  3. Miten luot osaamismerkin? 25.4. klo 14.00-14.30
  4. Miten rakennat osaamismerkistön? 8.5. klo 14.00-14.30
  5. Toimiva osaamismerkkihakemus 15.5. klo 14.00-14.30
  6. Osaamismerkkien hyviä käytänteitä 22.5. klo 14.00-14.30
  7. Osaamismerkeillä osaaminen esiin 29.5. klo 14.00-14.30
  8. Menestystarina: Kestävän matkailun osaamismerkistö 5.6. klo 14.00-14.30

  Webinaareissa asiantuntijoina Lotta Pakanen | OAMK ja Eric Rousselle | Open Badge Factory

  Lue lisää ja ilmoittaudu yhteen tai useampaan osaan.

 • Wed
  24
  Apr
  2024
  2:00 pmVerkko

  Tervetuloa kuulemaan, miten osaamismerkit voivat toimia siltana yritysten tarvitseman osaamisen ja ammattikorkeakoulujen tuottaman osaamisen välillä. Oulun ammattikorkeakoulussa on toteutettu työpajoja, joiden aikana on ideoitu ja suunniteltu yritysten ja ammattikorkeakoulun yhteisiä osaamismerkkejä erityisesti rekrytointitilanteen tueksi.

  Yhteistyön mallia avaavat Lotta Pakanen | OAMK ja Hanna Koskela | Younite-AI.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari on maksuton.

  Tallenne julkaistaan TIEKEn Youtube-kanavan Badge Finland -soittolistalla.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Wed
  29
  May
  2024
  2:00 pmVerkko

  Luksiassa on hyödynnetty digitaalisia osaamismerkkejä jo pitkään mm. opiskelijoiden ja työpaikkaohjaajien osaamisen tunnistamisessa. Hyvät kokemukset kannustivat kehittämään osaamismerkkien käyttöä edelleen.

  Tässä webinaarissa kuulemme erityisesti, miten osaamismerkkien käyttöä henkilökunnan osaamisen tunnistamiseksi suunniteltiin ja toteutettiin. Tiina Vesanen kertoo, minkälaista osaamista osaamismerkkien avulla on tunnistettu, miten malliin on suhtauduttu ja miten osaamismerkkejä jatkossa hyödynnetään.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari on maksuton.

  Tallenne julkaistaan TIEKEn Youtube-kanavan Badge Finland -soittolistalla.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>