Tapahtumat

Tapahtumakalenteriin on kerätty kaikki Open Badge –merkkeihin liittyvät tapahtumat niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Voit ilmoittaa oman tapahtumasi mukaan osoitteeseen: info(at)badgefinland.fi

 • Wed
  19
  Apr
  2023
  Wed
  17
  May
  2023
  Verkko

  Tule mukaan ilmaiseen webinaarisarjaan kuulemaan, mitä digitaaliset osaamismerkit ovat ja miten ne voidaan ottaa käyttöön organisaatiossasi. Kuulet ajankohtaisesta kehitystyöstä ja saat opastusta osaamismerkkien luomiseen ja hyödyntämiseen osana osaamisen kehittymisen prosesseja. Webinaarisarja on avoin kaikille!

  1. Osaamismerkit Suomessa ja maailmalla (19.4. klo 14.00 – 15.00)
   Webinaarissa tutustutaan digitaalisiin osaamismerkkeihin ja niihin liittyvään ajankohtaiseen kansalliseen ja kansainväliseen kehitystyöhön ja hyviin käytäntöihin.
  2. Osaamismerkit organisaation toiminnassa (26.4. klo 14.00 – 15.00)
   Webinaarin näkökulmana ovat osaamismerkit osana organisaation strategiaa ja prosesseja. Webinaarissa tutustutaan osaamismerkkien käyttötarkoituksiin ja niiden mahdollisuuksiin osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen tukena.
  3. Osaamismerkin ja -merkistön luominen (3.5. klo 14.00 – 15.00)
   Webinaarissa käydään läpi yksittäisten osaamismerkkien ja laajempien osaamismerkistöjen luomisen pedagoginen ja tekninen prosessi Open Badge Factoryn tarjoamilla työkaluilla.
  4. Osaamismerkit mukana matkassa (17.5. klo 14.00 – 15.00)
   Webinaarissa annetaan vinkkejä osaamismerkin hyödyntämiseen ja jakamiseen osaamismerkin saajan näkökulmasta.  Webinaarissa tutustutaan myös erilaisiin ohjauksellisiin ja vuorovaikutuksellisiin työkaluihin Open Badge Passportissa.

  Puhujat:

  • Lotta Pakanen, KM, lehtori, Oulun ammatillinen opettajakorkeakoulu
  • Eric Rousselle, Toimitusjohtaja, Open Badge Factory

  Koulutuksen kaikkiin webinaareihin osallistuneille myönnetään osaamismerkki. Lisäksi rekisteröityneet osallistujat, jotka haluavat kokeilla Open Badge Factoryn käyttöä, saavat yhden kuukausi lisää ilmaiseen kokeiluaikaan (eli 3 kk).

  Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan >>

 • Wed
  19
  Apr
  2023
  10:00 - 13:00Aulanko, Hämeenlinna

  Osaamismerkit yleistyvät jatkuvan oppimisen teemojen noustua yhä laajempaan tietoisuuteen oppilaitoksissa, järjestöissä ja yrityksissä. Ne kasvattavat suosiotaan motivoivana ja kustannustehokkaana tapana tunnistaa ja tunnustaa eri tavoin opinnoissa, työssä ja vapaa-ajalla hankittua osaamista.

  ITK-workshopissa tutustutaan yhdessä osaamismerkkeihin, osaamismerkein ohjautuvaan oppimiseen ja osaamisen arviointiin sekä suunnitellaan yksilö- tai ryhmätyönä vähintään yksi osaamismerkki.

  Workshopissa suunnitellaan osaamismerkkejä omalle organisaatiolle tai verkostolle. Samalla keskustellaan osaamisperusteisuudesta, osaamisen näyttämisen tavoista ja arvioinnista. Teemme yhdessä merkkien vaatimusmäärittelyä sekä suunnittelemme myöntämisperusteita ja arviointia.

  Sinulla voi olla jo valmis idea osaamismerkiksi tai voimme ideoida osaamismerkkejä yhdessä. Voit tulla mukaan myös ilman aiempaa kokemusta osaamismerkeistä.

  Voit halutessasi tutustua Open Badge Factoryyn ja ottaa käyttöön ilmaisversion jo ennen työpajaan osallistumista. Voit myös kartoittaa olemassa olevia osaamismerkkejä rekisteröitymällä maksuttomaan Open Badge Passporttiin, johon omatkin osaamismerkit kerätään.

  Workshopin tavoitteet

  • saada yleiskuva osaamismerkkien käytöstä osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa
  • hahmottaa osaamismerkein ohjautuvan oppimisen pääperiaatteita
  • ymmärtää osaamismerkin rakenne, osaamisen osoittamisen tapoja ja osaamisen arvioinnin käytänteitä

  Workshopin sisältö

  • Johdanto osaamismerkkeihin ja osaamismerkkiohjelmistoihin
  • Osaamismerkkien ideointi ja työstäminen
  • Osaamisen näyttämisen tavat ja osaamisen arviointi
  • Tulosten jakaminen ja keskustelu

  Kohderyhmä

  Workshoppiin ovat tervetulleita kaikki osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta kiinnostuneet henkilöt.

  Ilmoittaudu workshopiin tästä>>

  Workshop on osallistujille maksuton.

 • Thu
  27
  Apr
  2023
  14:00 - 15:00 Verkko

  Tässä webinaarissa Antti Kallunki KSAK Oy / Koillis-Suomen Aikuiskoulutuksesta esittelee meille Digiarki hallintaan -hanketta, jossa keskitytään opiskelijoiden, koulutuksiin hakeutujien, työttömien työnhakijoiden ja työelämän ulkopuolella olevien sekä opetus- ja ohjaushenkilöstön digitaitojen kehittämiseen aina arjen taidoista, opinnoissa ja työelämässä tarvittaviin taitoihin.

  Kuulemme myös, miten digitaitojen kehittämisessä hyödynnetään osaamismerkkejä ja miten DVV:n hallinnoimat Digituen osaamismerkit liittyvät hankkeen toimintaan.

  Tervetuloa mukaan! Webinaari on maksuton ja se tallennetaan. Tallenne julkaistaan TIEKEn Youtube-kanavan Badge Finland -soittolistalla.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Wed
  03
  May
  2023
  klo 13 alkaenVerkko

  Haluatko hyvän kuvan digitaalisista osaamismerkeistä? Haluatko perehtyä osaamismerkkiohjelmiston käyttöön? Oletko kiinnostunut myös osaamismerkkien myöntämistavoista ja arvioinnista? Jos vastasit yhteenkin "kyllä", osallistu maksuttomaan kouluttajakoulutukseen.

  Koulutus sisältää kolme tunnin mittaista webinaaria, joista voit osallistua yhteen tai useampaan. Jokaisen osion jälkeen sinun on mahdollista hakea osaamismerkkiä ko. webinaarin aihekokonaisuudesta. Jos suoritat kaikki kolme webinaaria hyväksytysti, saat Osaamismerkkiosaajan koontimerkin.

  • keskiviikko 3.5.2023 klo 13 – 14: Digitaaliset osaamismerkit
  • keskiviikko 3.5.2023 klo 14 – 15: Osaamismerkkiohjelmistot OBF ja OBP
  • torstai 4.5.2023 klo 13 – 14: Digitaitomerkistön arvioija

  Kouluttajakoulutus järjestetään verkkokoulutuksena Zoomissa.

 • Wed
  23
  Aug
  2023
  5:00 amVerkko

  Webinaarissa Virpi Markkanen ja Ville Särkelä Opintokeskus Siviksestä ja Nina Hjelt KVS-säätiöstä kertovat, miten Työelämän digitaidot kuntoon -hankkeessa kehitettiin digitaitoihin liittyvää opetusta ja oppimateriaalia. Kaikkien-malli on pedagogisena mallina koulutuksessa ja koulutuksilla pyritään oppijoiden arjen parantamiseen. Ville Särkelä jatkaa -hankkeen työn jalkauttamista järjestöihin Digitaidoilla parempaan työelämään -hankkeessa. Osaamisen osoittamisessa ja arvioinnissa hyödynnettiin valtakunnallista Digitaitojen osaamismerkistöä, jonka käyttökokemuksista kuulemme myös.

  Hankkeesta lisää verkkosivuilla: https://www.ok-sivis.fi/hankkeet/tyoelaman-digitaidot-kuntoon-digiyhteiskunnassa-parjaamisen-koulutusmalli.html

  Kaikkien mallin digikouluttajan aineistoon voit tutustua täällä: https://kaikkienmalli.fi/digikouluttajalle/

  Tervetuloa mukaan! Webinaari on maksuton ja se tallennetaan. Tallenne julkaistaan TIEKEn Youtube-kanavan Badge Finland -soittolistalla.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>