Tapahtumat

Tapahtumakalenteriin on kerätty kaikki Open Badge –merkkeihin liittyvät tapahtumat niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Voit ilmoittaa oman tapahtumasi mukaan osoitteeseen: info(at)badgefinland.fi

 • Tue
  17
  Jan
  2023
  14:00 - 15:00Verkko

  Tule kuulemaan osaamismerkkien käytöstä hankekoulutuksessa. Työelämän digitaidot kuntoon -hanketiimi kertoo tekemästään työstä ja kokemuksista. Työelämän digitaidot kuntoon -hankkeen tavoitteena on vahvistaa työikäisten ihmisten digitaalisia taitoja, jotta heidän arjessa, työssä ja/tai opinnoissa osaaminen vahvistuu.

  Digiperustaitokoulutusten suunnittelussa hyödynnetään Kaikkien-mallia ja Valtakunnallista digitaitojen osaamismerkistöä. Käytännön koulutusten lisäksi hankkeessa luodaan digiperustaitojen koulutusmalli ja koulutuksen tukimateriaali kaikkien käytettäväksi.

  Opintokeskus SiviksenKvs-säätiö, Etelä-Helsingin kansalaisopiston ja Marttaliiton neljän Marttapiirin yhteishanke toteutetaan aikavälillä lokakuu 2021 ja elokuu 2023. Siviksen koordinoiman hankkeen rahoittajana on Euroopan sosiaalirahasto (ESR). Tämä REACT-EU-hanke rahoitetaan osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

  Digitaidot kuuluvat kaikkien arkeen – opitaan yhdessä!

  Webinaari on maksuton.

  Ilmoittaudu mukaan tästä >>

 • Wed
  19
  Apr
  2023
  13 - 16Aulanko, Hämeenlinna

  Osaamismerkit yleistyvät jatkuvan oppimisen teemojen noustua yhä laajempaan tietoisuuteen oppilaitoksissa, järjestöissä ja yrityksissä. Ne kasvattavat suosiotaan motivoivana ja kustannustehokkaana tapana tunnistaa ja tunnustaa eri tavoin opinnoissa, työssä ja vapaa-ajalla hankittua osaamista.

  ITK-workshopissa tutustutaan yhdessä osaamismerkkeihin, osaamismerkein ohjautuvaan oppimiseen ja osaamisen arviointiin sekä suunnitellaan yksilö- tai ryhmätyönä vähintään yksi osaamismerkki.

  Workshopissa suunnitellaan osaamismerkkejä omalle organisaatiolle tai verkostolle. Samalla keskustellaan osaamisperusteisuudesta, osaamisen näyttämisen tavoista ja arvioinnista. Teemme yhdessä merkkien vaatimusmäärittelyä sekä suunnittelemme myöntämisperusteita ja arviointia.

  Sinulla voi olla jo valmis idea osaamismerkiksi tai voimme ideoida osaamismerkkejä yhdessä. Voit tulla mukaan myös ilman aiempaa kokemusta osaamismerkeistä.

  Voit halutessasi tutustua Open Badge Factoryyn ja ottaa käyttöön ilmaisversion jo ennen työpajaan osallistumista. Voit myös kartoittaa olemassa olevia osaamismerkkejä rekisteröitymällä maksuttomaan Open Badge Passporttiin, johon omatkin osaamismerkit kerätään.

  Workshopin tavoitteet

  • saada yleiskuva osaamismerkkien käytöstä osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa
  • hahmottaa osaamismerkein ohjautuvan oppimisen pääperiaatteita
  • ymmärtää osaamismerkin rakenne, osaamisen osoittamisen tapoja ja osaamisen arvioinnin käytänteitä

  Workshopin sisältö

  • Johdanto osaamismerkkeihin ja osaamismerkkiohjelmistoihin
  • Osaamismerkkien ideointi ja työstäminen
  • Osaamisen näyttämisen tavat ja osaamisen arviointi
  • Tulosten jakaminen ja keskustelu

  Kohderyhmä

  Workshoppiin ovat tervetulleita kaikki osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta kiinnostuneet henkilöt.

  Ilmoittaudu workshopiin tästä>>

  Workshop on osallistujille maksuton.