Tapahtumat

Tapahtumakalenteriin on kerätty kaikki Open Badge –merkkeihin liittyvät tapahtumat niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Voit ilmoittaa oman tapahtumasi mukaan osoitteeseen: info(at)badgefinland.fi

 • Wed
  12
  Jan
  2022
  14:00 - 15:00Verkko

  Päijät-Hämeen tutoropettajaverkoston laatima laaja-alaisen osaamisen osaamismerkistö on luotu Päijät-Hämeen kuntien sivistystoimenjohtajien päätöksen mukaisesti seudullisen tutoropettajaverkoston kanssa.

  Päijät-Hämeen koulujen opetushenkilöstölle luodun osaamismerkistön avulla kouluilla oppivan yhteisön jäsenet voivat kehittää ja jakaa osaamistaan sekä edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Osaamismerkistö mahdollistaa jatkuvaa oppimista ja luo yhteisöllisyyttä opetushenkilöstön ja oppilaiden välille.

  Webinaarissa Hanna-Maria Partanen Päijät-Hämeen sivistyspalveluiden seudullisesta kehittämisestä esittelee seudun laaja-alaisen osaamisen osaamismerkistöä. Lisätietoa Päijät-Hämeen tutoropettajaverkosto -hankkeesta ja osaamismerkeistä löytyy verkkosivuilta

  Tervetuloa mukaan! Webinaari on maksuton ja se tallennetaan. Tallenne julkaistaan TIEKEn Youtube-kanavan Badge Finland -soittolistalla.

  Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella. Saat sähköpostiin ilmoittautumisvahvistuksen, jossa on mukana osallistumislinkki webinaariin.

  Ilmoittautuminen on päättynyt

 • Wed
  09
  Mar
  2022
  10:00 - 10:45Verkko

  Tässä Badge Finland -verkoston maksuttomassa webinaarissa Monica Sandberg ja Katri Ventus kertovat osaamismerkkien käytöstä FiTech verkostoyliopiston verkkokursseilla.

  FITech tarjoaa maksuttomia yliopistokursseja aikuisopiskelijoille sekä tutkinto-opiskelijoille. Tutustu tarjontaan fitech.io/fi/

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Tue
  22
  Mar
  2022
  14:00 - 15:00Verkko

  Tässä maksuttomassa Badge Finland -webinaarissa Tuija Buure ja Heli Thomander Metropoliasta kertomavat osaamismerkkien erilaisista käyttötavoista ammattikorkeakoulutuissa. Esimerkkeinä mm. henkilökunnan digitaitojen todentaminen osaamismerkkien avulla sekä SotePeda-hanke ja sen osaamismerkit.

  SotePeda-hankkeessa oli mukana 24 suomalaista korkeakoulua ja laaja sote-alan verkosto. Lisätietoja: sotepeda247.fi

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Thu
  19
  May
  2022
  14:00 - 15:00Verkko

  Tässä maksuttomassa Badge Finland -webinaarissa Merja Soosalu, Silja Huuhtanen ja Liisa Viitanen Helsingin seudun ympäristöpalveluista (HSY) kertovat miten osaamismerkit palvelevat organisaatiota henkilökunnan osaamisen todentamisessa ja kehittämisessä.

  Kuulemme taustat osaamismerkkien käyttöönotolle, miten digiosaamisen liittyvä osaamismerkistö toteutettiin ja miten osaamismerkit on jalkautettu henkilökunnan käyttöön.

  Ilmoittaudu mukaan tästä>>

 • Thu
  25
  Aug
  2022
  13:00 - 14:00Verkko

  Tässä Nuorisoalan osaamiskeskus Kentaurin webinaarissa esittellän osaamismerkkisarja nuorille vapaaehtoistoimijoille ja julkistetaan lopputulokset selvityksestä, jossa on tarkasteltu kansalaisjärjestöjen kokemuksia erityisesti nuorille suunnattujen osaamismerkkien käytöstä. Lisäksi webinaarissa aiheena järjestöjen käyttöön luodut osallisuusmittarit.

  Nuorten vapaaehtoisten osaamismerkkien käyttöönottoon voi paneutua lähemmin työpajassa samana päivänä klo 14.30-15.30.

  Lisätiedot ja ilmoittautuminen >>

  Webinaariin ilmoittautuneet saavat muistutuksen ja linkit suoraan sähköpostiinsa ennen tapahtumaa.

 • Tue
  06
  Sep
  2022
  1:00 pmVerkko

  Digitaitomerkistön kouluttajakoulutus tukee opettajien ja kouluttajien toimintaa Digitaitojen osaamismerkkien parissa. Kouluttajakoulutuksen suorittaa jokainen henkilö, joka organisaatiossa arvioi saapuvia digitaito-osaamismerkkihakemuksia.

  Koulutus sisältää kolme tunnin mittaista webinaaria, joista voi ilmoittautua yhteen tai useampaan. Webinaarien aikataulut ja aiheet:

  • tiistai 6.9.2022 klo 13 – 14: Digitaaliset osaamismerkit
  • tiistai 6.9. klo 14 – 15: Osaamismerkkiohjelmistot OBF ja OBP
  • keskiviikko 7.9. klo 13 – 14: Osuvat taidot -arvioija

  Kouluttajakoulutuksen osaaminen todennetaan osaamismerkkihakemusten avulla. Jokaisella kolmella aiheella on oma merkkihakemus. Kun kaikki kolme merkkiä on suoritettu hyväksytysti, saa henkilö Osaamismerkkiosaajan koontimerkin. Tämän jälkeen henkilö on valmis arvioimaan Digitaitojen osaamismerkkien hakemuksia.

  Lisätiedot ja ilmoittautuminen >>

  Ilmoittautumisvahvistuksessa saat linkin koulutuksen Zoom-ympäristöön.

  Tutustu tarkemmin Digitaitomerkistöön.

 • Thu
  22
  Sep
  2022
  15:00 - 16:00Verkko

  OAMK on kehittämässä yhdessä muiden kanssa osaamismerkkejä kestävän matkailun teemasta. Tavoitteena on tukea matkailualalle kouluttautuneiden ja kentällä toimivien työllisyyttä ja osaamisen tunnistamista ja tunnustamista. Tule kuuntelemaan, miten osaamismerkistön rakentaminen etenee ja miten osaamismerkit voivat tukea jatkuvaa oppimista!

  Matkailun osaamismerkeistä kertoo Lotta Pakanen | Oulun ammattikorkeakoulu / Ammatillisen opettajankoulutuksen yksikkö

  Webinaari on maksuton.

  Ilmoittaudu mukaan tästä >>

 • Wed
  26
  Oct
  2022
  14:00 - 15:00Verkko

  Tässä webinaarissa Nina Eskola-Salin | TAMK, Ammatillinen opettajakorkeakoulu kertoo TYKKY-hankkeessa tehdystä selvityksestä ja osaamismerkkien kehittämisestä työpaikalla järjestettävään koulutukseen ja työelämäosaamiseen liittyen.

  Webinaarissa kuullaan hankkeessa tehdystä selvityksestä, jossa kartoitettiin koulutuksen järjestäjien ajatuksia ja kokemuksia osaamismerkkien hyödyntämisestä ammatillisella toisella asteella. Selvityksessä kartoitettiin osaamismerkkien hyödyntämistä sekä opiskelijoiden, opetus- ja ohjaushenkilöstön että työpaikkaohjaajien osaamisen tunnustamisessa ja kehittämisessä.

  Lisäksi kuullaan hankkeessa kehitettävästä työpaikkaohjaajan osaamismerkistöstä ja työelämäosaamisen merkittämisestä sekä keskustellaan yhdessä näihin teemoihin liittyvistä ajatuksista ja kokemuksista.

  Webinaari on maksuton.

  Ilmoittaudu mukaan tästä >>

 • Thu
  24
  Nov
  2022
  15:00 - 16:00Verkko

  Tässä Badge Finland -webinaarissa Merja Sjöblom | TIEKE kertoo, miten osaamismerkkejä voidaan hyödyntää entistä monipuolisemmin.

  Osaamismerkin metatietojen avulla osaaminen ja osaamismerkin myöntäjä on helppo tarkistaa, jolloin merkkiin sisältyvä osaaminen on aidosti tunnistettua ja tunnustettua. Tarkistus onnistuu riippumatta siitä, onko merkki jaettu linkkinä tai vaikkapa LinkedIn sertifikaattina.

  Osaamismerkkitoimijat voivat verkostoitua ja suositella yhteistyökumppaneitaan. Samoin yksittäisiä osaamismerkkejä voivat suositella niin merkkien suorittajat kuin muut toimijat.

  Osaamismerkkejä kannattaa myös kehittää ja hyödyntää yhteistyöverkostoissa. Merkkien pinottavuus mahdollistaa sen, että yhden toimijan kehittämiä merkkejä voidaan hyödyntää osana jotakin toista osaamismerkistöä.

  Webinaari on maksuton.

  Ilmoittaudu mukaan tästä >>